Over Ons

Benieuwd naar de oprichting van ons bedrijf? Verdiep je dan snel in ons verhaal en onze visie. Pas maar op dat je geen fan van ons wordt!

Mijn Verhaal

De ideale studentenkamer ben ik mijn studententijd nog niet tegen gekomen. En dit heb je waarschijnlijk zelf ook ondervonden. Kamers zijn klein, duur en dan heb je ook nog eens een studentenbudget. Het inrichten van je kamer wordt dan snel een grote puzzel. Waar moet je alles kwijt? En hoe ga je dit betalen?

Na eindeloos te hebben gespeurd naar geschikte meubels heb ik de zoektocht op gegeven. De meeste meubels waren te log en pasten niet goed in mijn studentenkamer en als ik iets geschikts vond was het niet te betalen. 

Daarom heb ik besloten om de handen uit de mouwen te steken en mijn eigen meubels te maken. Zo begon ik met een bureau en na dit bureau volgde een bed. Door het meubel zelf te bouwen paste het perfect in mijn studentenkamer.

Na het bouwen kreeg ik vele complimenten en dit zette mij aan het denken. Andere studenten lopen tegen dezelfde problemen aan. Hierna heb ik besloten StudentenHout op te richten. 

Onder het motto: “Voor studenten, door studenten” helpen wij jou het maximale uit je studententijd te halen.

Oprichter & Opperhoofd

Foto van Eigenaar

Wietse Huitema

Van kinds af aan ben ik al aan het timmeren of bezig met hout. Deze passie is nooit meer verdwenen en heeft zich alleen maar verder uitgebreid. Zelf heb ik van mijn handigheid de vruchten geplukt. Maar nu wil ik ook andere studenten laten ervaren dat er echt geschikte meubels zijn tegen een budget prijzen.

Duidelijke visie

Visie staat bij ons centraal. Onder het motto; "Voor studenten door studenten", bieden wij een oplossing voor een herkenbaar probleem. Onze meubels zijn volledig ontworpen met de leefsituatie van een student in gedachten. Wij kennen jouw problemen, omdat wij ze zelf ook hadden. Dat maakt visie voor ons zo belangrijk! Jouw problemen verdwijnen met onze meubels als sneeuw voor de zon. Hierdoor kun jij zorgeloos door het leven.

Budgetoplossing

Bij StudentenHout weten we maar al te goed hoe de portemonnee van een student eruit ziet. Anders gezegd het is geen vetpot. Het is belangrijk dat hier rekening mee gehouden wordt en daarom bieden wij een budgetoplossing. Dit is een van onze uitgangspunten. Hierdoor krijg jij de beste kwaliteit tegen een lage prijs. Ideaal toch?

Efficiënt ruimtegebruik

Ruimte is tegenwoordig een schaars goed. Je studentenkamer wordt steeds kleiner en de prijzen voor een fatsoenlijke kamer gaan door het dak. Ruimtegebruik is de oplossing. Daarom zijn alle onze meubels ontworpen met de gedachte om zoveel mogelijk gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Alle loze ruimte in onze meubels wordt efficiënt gebruikt waardoor jij het maximale uit je kamer en je studententijd haalt!

Oog voor detail

Wij ontwerpen met oog voor detail. Onze designs zijn vernieuwend en dat merk je aan alles. Hoe konden wij vernieuwen? Door te kijken naar het huidige aanbod meubels. Hoeveel meubels maken slecht gebruik van de ruimte die ze in nemen. Bij StudentenHout doen we het net even anders. Door te kijken naar alle aspecten van een meubel zorgen wij dat alle ruimte goed wordt gebruikt. Wij kijken verder dan onze neus lang is en hierdoor sluiten wij aan op jouw wensen.

Wat maakt ons uniek?

Onze designs zijn vernieuwend en dat merk je aan alles. Slimme designs staan bij ons centraal. Hoe kun jij zoveel mogelijk uit een meubel halen? Door alle ruimte te gebruiken en dat hebben we gedaan! Verder brengen wij goede styling naar jouw studentenkamer. Het oog wil namelijk ook wat. Hierbij spreken de materialen en heeft elk meubel zijn eigen karakter. Jij wilt toch ook een uniek stuk in huis. Verder houden we bij StudentenHout van oerdegelijke kwaliteit. Niemand houdt namelijk van spullen die na een jaar van ellende uit elkaar vallen. Door onze meubels op een unieke manier op te bouwen creëren wij stevige verbindingen. Met onze nieuwste cnc technieken passen de verschillende onderdelen naadloos in elkaar. Dit alles garandeert dat onze meubels van uitstekende kwaliteit zijn en lang mee gaan.